Loading...

Een Leven Lang Leren

[vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” bg_color=”#fcefdb” scene_position=”center” text_color=”light” text_align=”center” overlay_strength=”0.8″ enable_shape_divider=”true” shape_divider_color=”#ffffff” shape_divider_position=”bottom” shape_divider_height=”200″ shape_divider_bring_to_front=”true” shape_type=”triangle”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”183″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][divider line_type=”No Line” custom_height=”70″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”center” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” shape_type=”tilt”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][nectar_animated_title heading_tag=”h1″ style=”color-strip-reveal” color=”Extra-Color-1″ text_color=”#000000″ text=”Meer over het thema”][divider line_type=”No Line” custom_height=”20″]

Een Leven Lang Leren gaat over jezelf ontwikkelen en blijven leren. We willen dat iedereen in de regio daar toegang tot heeft en we onderzoeken de kansen die organisaties in de regio bieden.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” bg_color=”#ffd9d8″ scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” color_overlay=”#ffffff” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_color=”#ffffff” shape_divider_position=”bottom” shape_type=”tilt”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”3/4″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][divider line_type=”No Line” custom_height=”65″][nectar_animated_title heading_tag=”h2″ style=”color-strip-reveal” color=”Extra-Color-1″ text_color=”#000000″ text=”Expeditie 1: Drijfveren App”]

Je kunt gebruik maken van een enorme hoeveelheid vacaturesites en bovendien zit op iedere hoek van de straat wel een uitzendbureau. Maar voor beide geldt dat de baan die je zoekt vooral moet aansluiten op de door jou gevolgde opleiding. Maar wat nu als je een bepaalde opleiding mist, maar wel ontzettend gemotiveerd bent om ergens aan de slag te gaan? Is het dan niet belangrijk dat je dan toch kans maakt op de baan en vervolgens de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen?

De drijfveren-app is een Tinder-achtige applicatie, maar dan gericht op het bij elkaar brengen van werkzoekenden en bedrijven. Het bijzondere aan de app is dat de match tot stand komt op basis van de drijfveren en de passies die iemand heeft opgegeven, en dus niet direct naar aanleiding van iemands opleiding. Als er een match is, kun je vervolgens gaan kijken hoe je de scholing gaat realiseren. Op deze manier ontstaat een driehoek tussen werkgevers, werkzoekenden en onderwijs met als bijkomend voordeel dat gemotiveerde mensen voor onze regio behouden blijven.

[nectar_btn size=”medium” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” text=”Bekijk de status” url=”http://expeditieregiozwolle.nl/expeditievoortgang/”][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/4″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][team_member image_url=”557″ team_memeber_style=”meta_below” link_element=”none” color=”Accent-Color” name=”Lidy Uiterwijk Winkel” job_position=”Projectleider Drijfveren App” description=”lidyuw@gmail.com”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” bg_color=”#f4fce8″ scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” color_overlay=”#ffffff” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_color=”#ffffff” shape_divider_position=”bottom” shape_type=”speech”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”3/4″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][divider line_type=”No Line” custom_height=”65″][nectar_animated_title heading_tag=”h2″ style=”color-strip-reveal” color=”Extra-Color-1″ text_color=”#000000″ text=”Expeditie 2: Trainee Platform”]

Probleem: binnen de arbeidsmarkt hebben we te maken met vergrijzing, daarnaast trekken veel (jonge ambitieuze) starters naar de randstad voor de start van hun carrière. Dit gaat een tekort aan personeel in de hand werken. De krapte van de arbeidsmarkt betekent dat binnen twee jaar 1 op de 3 bedrijven een tekort heeft aan grondstoffen en/of personeel om de beoogde groei te maken. Ook de partners van de Human Capital Agenda Regio Zwolle zien dit probleem met ons.

Oplossing: wij zien bovenstaand probleem als een collectieve uitdaging. Een vraagstuk waarvoor je, wil je het echt oplossen, samen moet werken. Er worden verschillende traineeships[1] aangeboden, maar deze kunnen elkaar en het merk/de arbeidsmarkt ‘Regio Zwolle’ versterken. We willen daarom een oplossing bieden die bijdraagt aan de ‘vindbaarheid’ en ‘bekendheid’ van de carrièrekansen voor starters in de Regio Zwolle. Je hoeft namelijk niet naar de Randstad voor die (vliegende) start in je carrière! Aan de andere kant helpt het bedrijven om nieuw personeelsleden te ‘vinden’ en aan zich te ‘verbinden’.

Uitgangspunt: Het realiseren van een (online-)platform waarin de traineeships binnen de regio Overijssel te vinden zijn. Die als grootste drijfveer hebben om jong talent te (ver)binden aan de regio doormiddel van:

  • Kennismaken en ervaring opdoen met bedrijven passend bij de drijfveren en het talent
  • Opleiden van dit talent om ze te behouden voor de regio.
  • De aantrekkelijkheid van de regio op de kaart zetten.

Iedereen was is er mee eens dat wij een goed initiatief hebben, maar de boodschap moet meer to-the-point zodat opdrachtgevers zich kunnen en willen aansluiten bij het platform.

Het belang dat er talenten in deze regio blijven is urgent. Dus aanbod en vraag moeten samenkomen.

Uitdaging: doorontwikkeling van het platform:

  • Eigenaarschap van het platform beleggen en de samenwerking met partners concretiseren.
  • Het letterlijk (laten) inrichten en bouwen van het online platform, in samenwerking met de traineeships en de bedrijven en organisaties. Met oog voor vindbaarheid (SEO)!
  • Volop aandacht voor het verhaal, de uitdaging en de oplossing die het online platform biedt.
[nectar_btn size=”medium” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” text=”Bekijk de status” url=”http://expeditieregiozwolle.nl/expeditievoortgang/”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/4″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][team_member image_url=”564″ team_memeber_style=”meta_below” link_element=”none” color=”Accent-Color” name=”Anne-Claire Slobbe” job_position=”Projectleider Trainee platform” description=”a.slobbe@wimm.nl”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” bg_color=”#eaf0ff” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” color_overlay=”#ffffff” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_color=”#ffffff” shape_divider_position=”bottom” shape_type=”speech”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”3/4″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][divider line_type=”No Line” custom_height=”65″][nectar_animated_title heading_tag=”h2″ style=”color-strip-reveal” color=”Extra-Color-1″ text_color=”#000000″ text=”Expeditie 3: Onderwijs – Ondernemers”]

Aansluiting onderwijs arbeidsmarkt door matchmaking leerkrachten en ondernemers. Hoe gaaf zou het zijn als Regio Zwolle de eerste zou zijn waar het standaard is dat leerkrachten structureel een aantal uren in het bedrijfsleven actief zijn, maar ook elk bedrijf/elke ondernemer structureel een aantal uren aan het lesgeven is om de aansluiting te optimaliseren.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”80″][nectar_btn size=”medium” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” text=”Bekijk de status” url=”http://expeditieregiozwolle.nl/expeditievoortgang/”][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/4″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][team_member image_url=”567″ team_memeber_style=”meta_below” link_element=”none” color=”Accent-Color” name=”Ruth Deddens” job_position=”Projectleider Onderwijs – Ondernemers” description=”rdeddens@acron.nl”][divider line_type=”No Line” custom_height=”50″][/vc_column][/vc_row]