Loading...

Expeditie Innovatie

Innovatie & vernieuwingskracht

Expeditie Regio Zwolle werkt aan een Toekomstbestendige Regio. In 2021 focussen we ons op het aanjagen van innovatie en het creëren van een aantrekkelijk werkklimaat binnen onze regio. Het is momenteel belangrijker dan ooit om te werken aan eigentijdse (innovatie)processen waarbij de vernieuwingskracht van millennials worden benut. En laten wij je daar nou net bij kunnen helpen!

We zoeken 10 organisaties met een business/maatschappelijk vraagstuk die de uitdaging met ons aangaan. Middels het door Google ontwikkelde innovatie proces de ‘Design Sprint’ werken we binnen 6 weken met jouw collega’s, designers, millennials, studenten en specialisten aan een gevalideerd prototype voor jouw organisatie. Lees snel verder hoe jij mee kan doen!

ExpeditiePraat

Luister nu onze ALLEREERSTE podcast: ExpeditiePraat! In deze podcast nemen Jolien Dirven en Milou van Elburg je mee in het proces van Expeditie Innovatie. Want wat houdt het innovatieproces nou precies in, en welke rol hebben getalenteerde jongeren in dit traject? 

De Design Sprint

In zes stappen van een vraagstuk naar een gevalideerde prototype; zo pakken we het aan! 

1| De uitdaging

Bepaal welke uitdaging er binnen jouw organisatie is! In het kopje 'we dagen je uit' vertellen we je waar een geschikte uitdaging aan moet voldoen om deel te kunnen nemen.

2| Scoping sessie

Tijdens de Scoping Sessie komt ons team bij jouw organisatie langs om de probleemstelling te finetunen. Hierna bepalen we samen de kaders voor de oplossing. Tot slot leggen we de Design Sprint haarfijn uit zodat we bij de volgende bijeenkomst een vliegende start hebben.

3 | De Design Sprint

De Design Sprint is door Google ontworpen om het innovatieproces te versnellen. Daarom werken wij in 6 dagdelen met het Sprint team aan een gevalideerd prototype; een resultaat of oplossing wat je normaliter pas na 4 maanden bereikt. In het Sprint team zitten jouw collega's, designers, millennials, studenten en specialisten die onder begeleiding van een facilitator oplossingen zoeken en uittesten bij de doelgroep.

4 | De Design Pitch

Tijdens het Design Pitch evenement, pitchen alle tien de Sprint teams per organisatie hun oplossing en validatieproces. The winner takes it all! Het beste team wint een geweldige prijs. Zo trekken we (jong) talent aan om mee te werken aan jouw uitdaging!

5 | Gevalideerde oplossing

TADAA! Wij presenteren je hierbij het concept. Kan je dit met een paar muisklikken in werking zetten in je organisatie? Niet helemaal; het is een prototype wat vaak nog verdere ontwikkeling nodig heeft, maar het concept is concreet uitgewerkt en gevalideerd bij de doelgroep! Organisaties doen hier normaal gesproken maanden over.

We dagen je uit

Om deel te kunnen nemen aan Expeditie Innovatie moet er een geschikte uitdaging zijn. Voorbeelden van geschikte uitdagingen zijn bijvoorbeeld “Hoe maken we werken bij organisatie X toegankelijk voor laaggeschoolde inwoners?” of “Hoe maken we betaalbaar wonen voor starters mogelijk?”.

Hier kunnen we mee aan de slag:

“Hoe kunnen we vrijwilligers met specifieke expertise aantrekken voor ons goede doel?”

“Hoe kunnen we inwoners met max €10.000 schuld, helpen zonder schuldsanering?”

Vraagstukken die nog wat aandacht verdienen:

“Hoe kunnen we meer geld verdienen?”

“Hoe kunnen we bijdragen aan een duurzamere school door zonnepanelen te installeren?”

De uitdaging draagt bij aan een maatschappelijke uitdaging. 

De uitdaging draagt bij aan de toekomst van de organisatie.

Om te beginnen

Om deel te nemen aan Expeditie Innovatie vragen we het volgende aan deelnemende organisaties:

– Een uitdaging die bijdraagt aan de organisatie én de maatschappij;

– Gemotiveerde medewerkers met mandaat;

– Eenmalig € 4500,- (reguliere prijs is minimaal € 17.000,-);

– Twee tot drie medewerkers voor zes dagdelen + uitwerktijd;

– Beschikbaarheid van een ruimte + ‘catering’.

"Dit is dé kans voor organisaties in onze regio om zich te onderscheiden én te ontwikkelen! Door deel te nemen zet je een beweging in gang van jong talent en innovatieve skills."
Willianne van Boven
Strategisch Regio Partner en Aanjager van Expeditie Regio Zwolle

Schrijf je in!

Ben je klaar om aan de slag te gaan met jouw uitdaging? Schrijf je dan hieronder gratis en vrijblijvend in. Één van onze coaches neemt dan spoedig contact met je op!