Loading...

Expeditie Corona

Expeditie Corona

De wereld staat op zijn kop door het Coronavirus. Dagelijks worden we geconfronteerd met situaties die ons beangstigen… 

Én motiveren. Want wij zouden regio Zwolle niet zijn als wij onze schouders er niet onder zouden zetten en oplossingen zouden zoeken. Dappere Regio Zwolle-inwoners zijn diverse maatschappelijke corona-initiatieven gestart en Expeditie Regio Zwolle staat deze initiatieven bij. We brainstormen, sparren, stellen ons netwerk open, steken onze handen uit de mouwen en helpen initiatieven te laten groeien. 

Samen helpen we onze regio door deze crisis heen!

“Gedetineerden PI Zwolle leven mee met ouderen en mensen in verpleeghuizen, die nu als het ware ook opgesloten zitten."

De coronacrisis zorgt er voor dat binnen de gevangenismuren van PI Zwolle mooie initiatieven ontstaan, richting de buitenwereld. Zo is het idee ontstaan om kaarten voor eenzame ouderen te schrijven. Maaike Broeksema, Diaconaal pastor in PI Zwolle, vertelt meer over de   cruciale verbinding tussen de samenleving buiten de gevangenis en de gedetineerden. 

PI Zwolle, foto 1

Samen sterk in de coronacrisis

De coronacrisis stelt ons allemaal voor nieuwe uitdagingen. Maar wauw, wat ontstaan er in de hele regio gave initiatieven om elkaar te helpen! Van een bellijn voor eenzame ouderen tot het lokaal naaien van mondkapjes voor de zorg. 

Heb je zelf ook een goed idee dat onze samenleving de crisis doorhelpt? Laat je horen! Ook nu helpt de Expeditie Regio Zwolle bottom-up initiatieven een stap verder. Of je nu student, ondernemer, ambtenaar, onderwijzer of inwoner bent. Iedereen kan op ons rekenen. Samen helpen we onze regio door deze crisis heen! 

Neem contact met ons op en spreek met een van onze coaches!