Loading...

Over Expeditie Regio Zwolle

Ook het verschil maken in de regio?

Expeditie Regio Zwolle heeft als droom een bloeiende, economisch sterke en sociaal krachtige regio. Met als doel gelukkige, vrolijke en enthousiaste inwoners die er niet aan moeten denken om te verhuizen. Dit is hun thuis en dit blijft hun thuis. We willen niet alleen praten over deze dromen, maar concrete stappen zetten. Daarom gaan we op expeditie! Ga je mee?

De regio heeft zijn weerbaarheid al laten zien tijdens de economische crisis: onze regio zag misschien stilstand in de groei, maar meer niet. Nu bloeien we als nooit tevoren. Alleen: hoe zorgen we ervoor dat onze regio interessant blijft voor jongeren die hier opgroeien? En hoe zorgen we ervoor dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen, terwijl ze in de regio blijven? Hoe blijft de regio een thuis voor zijn inwoners? 

Vijf jaar achtereen werd de Regio Zwolle Monitor georganiseerd, waarin we de belangrijkste thema’s op rij hebben gezet en uitgediept. Maar we realiseren ons: er is een tijd van praten en onderzoeken, en er is een tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Op dat laatste moment zijn we nu beland. We kozen de drie belangrijkste thema’s en gaan op expeditie. De expeditie ‘Vitale Leefomgeving’ gaat over wonen, werken en vrije tijd in de Regio Zwolle. Het is onze droom dat inwoners van deze regio de gelukkigste mensen van Nederland zijn. Iedereen moet in de regio kunnen vinden wat ze nodig hebben, zodat verhuizen niet noodzakelijk is en juist vestiging in de regio heel aantrekkelijk wordt. Daar gaan we aan werken én we gaan dat beter op de kaart zetten, zodat iedereen de aantrekkelijkheid van de regio ook ziet.

De expeditie ‘Tech Innovatie’ gaat over technologische innovatie in de Regio Zwolle. De vraagstukken die we behandelen zijn: hoe zorgen we dat de regio Zwolle technologisch innovatief blijft? En: hoe krijgen en behouden we de vestiging van technologisch innovatieve bedrijven? We stellen daarvoor een ambitieuze doelstelling: in 2030 willen we als Regio vooroplopen als het gaat om tech innovatie! Daarom is het tijd dat we op expeditie gaan. Expeditie ‘Toekomstmakers’ gaat over het behouden en aantrekken van jongeren binnen de regio. Jongeren hebben immers de toekomst!

Elke expeditie heeft zijn eigen kalender met bijeenkomsten, waarin niet alleen wordt gepraat, maar juist ook stappen worden gezet. Op dit platform vind je ook andere initiatieven binnen het focusgebied van de drie expedities, want er is al veel gaande in de regio. Het is tijd dat we alle initiatieven goed in het vizier krijgen om te kunnen verbinden en samen te werken om de Regio als één geheel neer te zetten en naar een hoger plan te trekken.