TECHNOLOGIE+INNOVATIE-ZWARTGRIJS

Meer over het thema

De Regio Zwolle zit vol met tech-bedrijven en start-ups, die de potentie van technologie omarmen. Maar hoe kunnen we meer groeien als we samenwerken? We gaan op expeditie om de kansen tot groei te onderzoeken!

Expeditie 1: 3D in de Klas

Er is veel behoefte aan technisch personeel. Daarom vindt Expeditieteam 3D in de Klas het belangrijk dat kinderen in een zo vroeg mogelijk stadium met techniek in aanraking komen. 3D in de klas heeft een lesprogramma ontwikkeld voor basisscholen (groep 6-8) waarin een 3D printer wordt gebouwd. Daarna kan er actief mee gewerkt worden. Leerkrachten en de kinderen worden vanuit de verwondering uitgedaagd hiermee aan de slag te gaan. Spelenderwijs, maar ook gericht op 21-century skills als ontdekken, bouwen, aanpassen en ondernemerschap. Daarbij willen we elke basisschool met een dergelijk lespakket/3D printer koppelen aan een onderneming. Deze zou mogelijk een deel van de aanschaf kunnen bekostigen, maar kan bijvoorbeeld ook orders plaatsen waarmee de kinderen aan de slag kunnen. En eens per jaar de klassen uitnodigen op het bedrijf.

Welke scholen en bedrijven melden zich aan?

Bekijk de status
Jos Kok

Jos Kok

Projectleider 3D Printers

jaam.kok@gmail.com

Expeditie 2: Wereldondernemers

Het Expeditieteam Innovatie & Internationalisering is op ontdekkingsreis gegaan naar een krachtig platform om de ondernemers uit de Regio Zwolle “in the picture ” te zetten. Door te laten zien wat deze innovatieve ondernemers doen op wereldniveau, vergroten we de aantrekkingskracht van de Regio Zwolle,  voor andere ondernemers, voor jong talent en voor elkaar. Onderweg zijn we veel  partijen en initiatieven tegengekomen, waarmee we samen verder op ontdekkingsreis gaan. Tijdens de driedaagse designsprint hebben we vorm en inhoud gegeven aan www.wereldondernemers.nl  , hét platform voor de internationale ondernemer en dé ontdekking van deze reis.

Bekijk de status
Ynte van de Meer

Ynte van de Meer

Projectleider Innovatie Platform

ynte@kennispoortregiozwolle.nl