Wat heb jij nodig om te wonen en werken in jouw regio? Praat mee over jouw toekomst!

 

Hoe kunnen we samen zorgen dat regio Zwolle een aantrekkelijke regio wordt om te wonen en te werken voor jong en oud(er)? Op maandag 13 mei gaan we met 250 Toekomstmakers (18 – 27 jaar) in gesprek. Wat maakt dat steeds meer jongeren de regio verlaten? Wat kunnen we samen (jongeren, overheid, bedrijfsleven, onderwijs) doen om jongeren te boeien en binden? Met de uitkomsten van de gesprekken gaan jongeren, IT-, design-, business- en strategiespecialisten tijdens een Hackathon op 28 en 29 juni aan de slag; er wordt dus gelijk wat gedaan met de input die jij levert op 13 mei!

Vanuit de dialoog worden er thema’s benoemd over hoe jongeren in de regio te behouden en aan te trekken. Deze worden in de hackathon verder uitgediept tot vragen/projectconcepten die in expeditieteams (9 maanden) worden uitgewerkt. Als je het leuk vindt om hier over mee te denken, dan kan je dat tijdens het Toekomst Evenement aangeven. Dit is niet verplicht. Je kan je ook alléén aanmelden voor het Toekomstmakers Event.

Het Toekomstmakers Event
13 mei 2019, 19.15 uur, Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
Meld je aan!

Programma

18.45 – 19.15 uur            Inloop

19.15 – 22.00 uur            Hoofdprogramma met Noah Zeeuw, “social creator” en dialoogsessie met 250 jongeren van 18 tot 27 jaar

 

Noah Zeeuw

Bekend van het YouTube-kanaal Ponkers en tegenwoordig een “social creator”. Noah gaat met jou in gesprek over de toekomst tijdens Het Toekomstmakers Event.

 

Dialoogsessie

Wat vind jij belangrijk op de plek waar je woont? En wat moet er veranderen als jij hier wilt (blijven) werken en wonen? Deel je mening tijdens de dialoogsessie. Met 250 Toekomstmakers gaan we in gesprek over hoe we regio Zwolle anno 2019 leefbaar en interessant kunnen maken.

 

Waarom moet jij hier bij zijn?

  • Bepaal hoe regio Zwolle er volgens jou uit moet zien, je hebt directe invloed op hoe jouw regio er in de toekomst uit moet komen te zien;
  • Netwerk met andere Toekomstmakers;
  • Win toffe prijzen zoals dinerbonnen en bioscoopbonnen;
  • Eventuele vervoerskosten worden vergoed.

 

Het Toekomstmakers Event is in samenwerking met de grootste Zwolse 8 scholen, Regio Zwolle, Rabobank, Studio Vers Bestuur, De Nieuwe Hanze Unie en Launchlab.

Noah Zeeuw

Noah is online erg actief, o.a. bij YouTubekanaal Ponkers en is tegenwoordig een “social creator”. Noah inspireert jou graag over onze toekomst tijdens Het Toekomstmakers Event!

Handige links